Rural NS Internet

Discussion in 'Reality Check' started by HairyAss, Nov 2, 2020.

  1. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    Almost all of my Amazon packages are delivered by intelcom express now (contract delivery people) so I wouldn't be surprised if Bridgewater is considered rural as far as Amazon goes :o
     
  2. Grifter

    Bluh?

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    8,980
    Likes Received:
    572
    Location:
    Calgary
    I'm in Northern Alberta and I get some Amazon stuff the next day! Typically it's 2 days. But some is next day.
     
  3. MRA

    MRA
    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    8,505
    Likes Received:
    319
    Location:
    Canada
    I have not once got something on amazon in less than 4 days.
     
  4. chainsaw

    Well-Known Member

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    2,300
    Likes Received:
    194
    Location:
    Halifax
    Same here and I'm in Halifax
     
  5. C. Mike Hunt

    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    8,465
    Likes Received:
    1,444
    Location:
    Across from Halifax
  6. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Ok, definitely just got spoiled in Seattle then. I sometimes get same day.
     
  7. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    Wow. I'm surprised! Anything more than 2 days and I talk to support and get a month of prime free lol
     
    chainsaw likes this.
  8. SilverMan

    The Spud

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    776
    Likes Received:
    17
    Location:
    Porter's Lake
    I live in Porters Lake and I get Amazon within 2 days!
     
  9. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Also discovered that we don't even have a mail box so ordering anything coming through Canada Post is going to be an issue!
     
  10. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    amazon should let you do a local post office I think
     
  11. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Yeah, we have to do General Delivery to the post office. The problem we have right now is that we're on quarantine so we can't go to the post office to pick stuff up. :)
     
  12. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    :doh:

    Probably nobody close that could help you out with a drop off?
     
  13. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    My sister-in-law lives on the lake and is just around the corner but I feel like she's already done enough already. Not a big deal. We can get through quarantine and then go to an actual store. I was just hoping to take care of some Christmas shopping while we're stuck.
     
  14. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    More than welcome to ship anything you want to me and I can put it aside for you.
     
    HairyAss likes this.
  15. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Had someone point out that Google Fi has unlimited data plans - still not truly unlimited but I can put that completely on my work CC and top up data as I go. So, things looking up. Cell data has been mostly fine so far - had a couple of video chats freeze up today but that's happened on Fibre internet at home before as well. Video chat just sucks in general sometimes.
     
    Boots likes this.
  16. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Damn, can’t activate Google Fi in Canada. Would have worked if I’d signed up before leaving.
     
  17. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    vpn?
     
  18. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Tried that.
     
  19. Boots

    www.reality-check.ca

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    76,091
    Likes Received:
    5,166
    Location:
    Halifax
    damn.. must use the cell network
     
  20. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Well, I tried a bunch of VPN stuff but just realised I didn't try getting a VPN going on the Pixel device itself. I was setting up VPN connections on the devices I was using to share WiFi to the Pixel and then trying to activate the eSIM. But maybe if I install a VPN on the Pixel itself and then activate, it'll work?
     
  21. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    Posts online indicate some success using a VPN to activate.
     
  22. HairyAss

    HairyAss
    [OP]
    Cheese on Toast

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    16,556
    Likes Received:
    1,468
    Location:
    Seattle
    But might just need one ping to a US cell tower to complete that step before I can roam.
     

Share This Page