please help

Discussion in 'Reality Check' started by countrygirl, Feb 1, 2009.

  1. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    First of all I'm not very computer smart. Everytime I run McAfee, Adaware,Superantispyware,Malawarebytes none will finish scanning, my computer restarts on its own and I get a message saying it has recovered from a serious problem. I tried to run McAfee in safe mode but it did the same thing. I also tried disc scan and the same thing happened.
     
  2. keiffer_madness

    New Member

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    1,836
    Likes Received:
    0
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20)

    It seems your fucked
     
    Last edited: Feb 1, 2009
  3. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    gee thanks :pissed:
     
  4. Majarvis

    New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    8,778
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cole Harbour
    What operating system do you have? If it's Windows Vista, uninstall all of those garbage programs, as they're just slowing your system down and not really doing anything. McAfee/Norton are useless and a waste of money. Use AVG anti-virus. It's free. http://www.download.com/AVG-Anti-Vi...42.html?part=dl-AVGAntiVir&subj=dl&tag=button

    Download AVG first, then disconnect your computer from the internet and uninstall all of those programs. Restart and install AVG.
     
  5. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    I have windows XP.
     
  6. Majarvis

    New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    8,778
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cole Harbour
    I'd still uninstall everything. Maybe download the newest version of Adaware, but get rid of everything else. Mcafee and those other programs are garbage and probably making your system worse off.
     
  7. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    I went to control panel,,,,,, add and remove,,,,,, it won't let me remove McAfee,,,, grrrrrrrrr
     
  8. Benedict

    Formerly Topdawgg

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    remove anything you want and format it..


    why bother with any of this crap. Its clear you have something...
     
  9. Majarvis

    New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    8,778
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cole Harbour
    Yep, reformat is your only option. You definitely have something that can't be removed easily. It's best just to start with a clean slate.
     
  10. Mystik

    New Member

    Joined:
    Feb 10, 2005
    Messages:
    15,048
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    Reformat. Back up what you want to keep and reinstall. At this point it seems like your only way to be sure everything is gone. Unless you have the virus that hides in your MBR and reinstalls itself after the format. :hsugh:
     
  11. Cheddar

    Red is the New Green

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    27,051
    Likes Received:
    754
    Location:
    You sister's bedroom
    Or is hidden in the files that you backup.
     
  12. nb132

    Drunk Batman hates you

    Joined:
    Jun 14, 2003
    Messages:
    28,903
    Likes Received:
    33
    Location:
    Tha 36 Chambers
    computers are cheap now.
    drop it out of a second story window and buy another one.
     
  13. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    i can't reformat because i don't have a disc to reinstall it,,,,,, my computer came with xp already installed and no disc.
     
  14. Cheddar

    Red is the New Green

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    27,051
    Likes Received:
    754
    Location:
    You sister's bedroom
    Bring it back to where you got it. If you started off with a licensed copy there is no reason they should not give you a copy to put on. Likewise I believe it would actually be legal to download a copy as long as you use your own serial. Double check with the geeks on here about this.
     
  15. Majarvis

    New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    8,778
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cole Harbour
    This is true. She can use her licensed product key to install a downloaded copy of XP. I've done it numerous times.
     
  16. countrygirl

    New Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    thanks guys,,,,, I bought it from PCPC at Dal so I'll see them tomorrow.
     
  17. JBI

    JBI
    tight hole stimulator

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    7
    Location:
    Mount Uniacke , NS
    If you know anybody with and externel hard drive you should get them to back up anything you really want off the compauter and then do a clean install after a full format. After you get re installed hook up to the internet and go straight to AVG's website and install it and then do all available updates. After that plug the external hard drive into your computer and the do a full virus scan on it and then if that is good copy your files back over. Set up your AVG to install updates daily at a time when your computer will definetly be turned on.

    Make sure to turn off system restoer on your drives before doing anything also, virus's can be stored in system restore.

    You could also try an online scan at http://housecall.trendmicro.com/
     
    Last edited: Feb 3, 2009
  18. Jester

    b00n

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    5,959
    Likes Received:
    11
    If you want it reformated pm me, I can do it for you even if you don't have the disc's.
     

Share This Page