Fan speed and CPU Temp question

Discussion in 'Tech Talk' started by Squashtowner, Jan 26, 2004.

  1. Squashtowner

    herp derp

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    7,266
    Likes Received:
    573
    Location:
    Mulgrave NS
    I have a P4 2.7, 512 MB yada yada yada.
    I installed Sysmetrix to keep track of a lot of crap I got going on, but my fan speed and CPU Temps are dead. See pic:
    [​IMG]
    How do I get that info on my screen?
    Thanks!
     
  2. Rizzle

    Habs>Leafs

    Joined:
    Aug 4, 2003
    Messages:
    8,750
    Likes Received:
    0
    Location:
    west coast
    where do u get that app??
     
  3. Squashtowner

    herp derp

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    7,266
    Likes Received:
    573
    Location:
    Mulgrave NS
  4. AcidGord

    New Member

    Joined:
    Jun 5, 2003
    Messages:
    631
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    I played with SysMetrix a few times, don't you have to have Motherboard monitor installed as well to get the temperature components working? Seems to me it doesn't include the drivers for all the different temperature sensors. Could be wrong though. Check out the readme.
     
  5. billybob

    The Schooner, the better.

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    51,294
    Likes Received:
    213
    where else is there tempature Applications I can install....... My computer runs hot, I just want to know how hot.
     
  6. Foster

    Toolboard

    Joined:
    Jun 5, 2003
    Messages:
    2,098
    Likes Received:
    0
    Location:
    In between places
    :imwithst:
     
  7. Ed

    Ed
    .

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    8,757
    Likes Received:
    0
    Location:
    Halifax
    my cpu is always around 50-60 degrees

    been going strong for almost 3 years now!
     
  8. Shafft

    RC-OG

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    10,655
    Likes Received:
    47
    Location:
    HRM
    it shows right there that your sys temp is 32C which is good.... your fan speed is not working cause it's probably looking at the wrong monitor.
     
  9. Squashtowner

    herp derp

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    7,266
    Likes Received:
    573
    Location:
    Mulgrave NS
    That's Farenheit, unfortunatelly.
     
  10. Dural

    Insert something witty

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    4,904
    Likes Received:
    0
    Location:
    Newmarket
    Try the help file for the program.
     
  11. Davan

    do what now?

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    1,876
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary
    Perhaps your mobo/bios doesn't support that type of monitoring... the motherboard has to have the capability to relay that info to the program.

    Cool looking program though! :)
     
  12. Squashtowner

    herp derp

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    7,266
    Likes Received:
    573
    Location:
    Mulgrave NS
    I have a new Dell, 2.7 P4 etc.
    :dunno:
     
  13. Davan

    do what now?

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    1,876
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary
    As a certified Dell tech, i'm going to say that's your problem. These are (for the most part) cheap computers built with cheap components. I doubt it has onboard monitoring incorporated into the mobo.
     
  14. Squashtowner

    herp derp

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    7,266
    Likes Received:
    573
    Location:
    Mulgrave NS
    Aw Crap. Oh well, I guess it didn't hurt to try!
    :crazy: :(
     
  15. Davan

    do what now?

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    1,876
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary
    Just to be sure, reboot your machine and enter the bios. Snoop around in there to see if there is anything to do with system monitoring. If you can't find anything, well.... you have your answer.
     

Share This Page